РІСТ І РОЗВИТОК БИЧКІВ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ СТВОРЮВАНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ АНГУСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ

  • Е. М. Доротюк
  • В. Г. Прудніков
  • О. І. Колісник
Ключові слова: порода, тип, жива маса

Анотація

Наведені результати дослідження росту та роз-
витку бичків різних генотипів створюваної україн-
ської ангуської м’ясної породи. Встановлено, що
бички здатні впродовж тривалого часу зберігати
високі середньодобові прирости живої маси на
рівні 1000 г і більше за повільного накопичення
жиру. При інтенсивному вирощуванні бички нової
створюваної української ангуської породи в усі
вікові періоди істотно перевершували аналогів, які
широко розповсюджені в Україні. За живою масою
і середньодобовими приростами вони
у 18-місячному віці досягли живої маси 570 кг
(проти 425 кг у ровесників контрольної групи).

The results of research of growth and development of bullcalves of different genotypes of created Ukrainian Angus meat
breed are presented. It is set that bull-calves are capable to keep
the high average daily increase of living mass at the level of a
1000 gramme and more at the slow accumulation of fat during
great while. At the intensive growing the bull-calves of the new
created Ukrainian Angus meat breed in all age-old periods substantially excelled analogues which are widely spread in
Ukraine. At the age of 18 months they attained living mass of
570 kg, against 425 kg of those in control group.

Опубліковано
2012-12-27
Як цитувати
Доротюк, Е. М., Прудніков, В. Г., & Колісник, О. І. (2012). РІСТ І РОЗВИТОК БИЧКІВ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ СТВОРЮВАНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ АНГУСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ. Scientific Progress & Innovations, (4), 46-48. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.04.10
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають