Характеристика організаційно-технологічних умов при утриманні м’ясних корів абердин-ангуської породи в стійловий період без використання приміщень

Автор(и)

  • О. І. Колісник директор ПП «Агро – Новоселівка 2009» Харківської області
  • В. Г. Прудніков
  • Ю. І. Криворучко Харківська державна зооветеринарна академія
  • С. А. Нагорний Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2018.01.17

Ключові слова:

м΄ясне скотарство, технологія, технологічні карти, корови абердин-ангуської породи, рух поголів’я, стійловий період

Анотація

У статті розглянуто питання щодо характеристики організаційно-технологічних умов при утриманні корів та нетелей абердин-ангуської породи в стійловий період на відкритих відгодівельних майданчиках без використання приміщень в умовах Східного регіону України. В статті розраховано технологічну карту утримання корів та нетелей: об’єм роботи, машини та обладнання, яке використовується при обслуговуванні тварин, витрати праці, кількість обслуговуючого персоналу. Наведено розрахунки найбільш працемістких елементів технології.

The organizational and technological conditions were assessed and the meat cows and Aberdeen-Angus breeds were kept in the stall period at open feeding grounds without using capital facilities in the Eastern Region of Ukraine. The article contains a technological map of the contents of cows and heifers - the amount of work, machines and mechanisms that are used in servicing animals, labor costs, and the number of attendants. The calculations of the most labor-intensive elements are made with the content of cows and heifers in the stall period in conditions of energy-saving technology of beef cattle breeding.

Опубліковано

2018-03-29

Як цитувати

Колісник, О. І., Прудніков, В. Г., Криворучко, Ю. І., & Нагорний, С. А. (2018). Характеристика організаційно-технологічних умов при утриманні м’ясних корів абердин-ангуської породи в стійловий період без використання приміщень. Scientific Progress & Innovations, (1), 97–100. https://doi.org/10.31210/visnyk2018.01.17

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають