КОНВЕРСІЯ ПРОТЕЇНУ КОРМУ В ХАРЧОВИЙ БІЛОК ТУШІ КОРІВ РІЗНИХ ЛІНІЙ ЗНАМ’ЯНСЬКОГО ТИПУ ПОЛІСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ

  • Е. М. Доротюк
  • М. О. Цуканова
  • Г. М. Подрезко
Ключові слова: корми, туша, порода, тип, протеїн, білок, корова

Анотація

Викладено результати вивчення конверсії протеїну
корму в харчовий білок туші корів знам’янського
типу різних ліній. Доведено, що корови лінії
Радиста 113 мають кращу конверсійну здатність
трансформації протеїну корму в харчовий білок.
Встановлено, що туші корів лінії Радиста 113 ма-
ли найбільший вміст білка (53,8 кг, або на 10,3 кг
(19,1 %) більше, ніж у нелінійних аналогів, лінії
Мазуна 6 – на 6,3 кг (11,7 %), лінї Дарованого 400
– на 5,5 кг (10,2 %).

The results of study of conversion of protein of forage are expounded
in the food albumen of carcass of cows of
znam’yanskiy type of different lines. It is proved that cows of
Radist line 113 have the best conversion ability of
transformation of protein of forage in a food albumen. It is established
that carcasses of cows of Radist line had the most
maintenance of albumen(53,8 kg or more than at nonlinear
analogues on 10,3кг (19,1%), Balovnya line 6 on 6,3 kg
(11,7%), Podarennogo line 400 on 5,5 kg (10,2%).

Опубліковано
2012-06-28
Як цитувати
Доротюк, Е. М., Цуканова, М. О., & Подрезко, Г. М. (2012). КОНВЕРСІЯ ПРОТЕЇНУ КОРМУ В ХАРЧОВИЙ БІЛОК ТУШІ КОРІВ РІЗНИХ ЛІНІЙ ЗНАМ’ЯНСЬКОГО ТИПУ ПОЛІСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ. Scientific Progress & Innovations, (2), 105-109. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.21
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО