ВПЛИВ СОРТОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ОЗИМОЇ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.03.04Ключові слова:
пшениця м’яка озима, елементи продуктивності, маса 1000 зерен, кількість зерен у колосі, кількість продуктивних стебел, маса зерна з колосаАнотація
Досліджено вплив сортових властивостей на елемен-
ти структури врожайності ( кількість продуктив-
них стебел, кількість зерен у колосі, масу зерна із
колоса, масу 1000 зерен) та формування врожайно-
сті пшениці м’якої озимої. Встановлено, що найбі-
льшу кількість продуктивних стебел, кількість зерен
у колосі, масу зерна з нього, а також масу 1000 зерен
сорти формували в умовах 2011 року. За всіма показ-
никами елементів структури врожайності найкра-
ще себе проявив сорт Коломак 5. Вплив сорту на
урожайність становив 20–25 %.
Influence of high quality properties on elements of the productivity
structure (quantity of productive stalks, number of grains in an ear,
weight of grains from an ear, weight of 1000 grains) and forming
soft winter wheat productivity has been investigated. It has been
established that the greatest quantity of productive stalks, number of
grains in an ear, weight of grains from it and also weight of 1000
grains of the varieties formed in the conditions of 2011. According
to all indices of structure elements of productivity the variety
Kolomak 5 was the best. Influence of variety on productivity is 20–
25 %.