ВПЛИВ ПОПЕРЕДНИКІВ НА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.04Ключові слова:
пшениця озима, сорт, попередники, білок, клейковинаАнотація
Розглянуто вплив попередників на якість зерна
різних за біологічними властивостями сортів пше-
ниці м,якої озимої. Найвищі показники вмісту білка
в зерні були в сортів Землячка й Володарка. Вста-
новлено, що найкращими попередниками для пше-
ниці озимої є горох та однорічні бобові трави.
Кращі показники якості зерна отримані в сортів
Землячка й Володарка. Вміст клейковини в зерні
наведених вище сортів відповідає рівневі сильних
пшениць. Якість клейковини в зерні відповідає
другій і третій групам.
The predecessors’ influence upon the grain quality of different
soft winter wheat varieties according to biological properties is
examined. The varieties Zemlyachka and Volodarka had high
indices of protein content. It is established that pea and annual
legume glass were the best predecessors. The varieties
Zemlyachka and Volodarka had the best indices of grain
quality.