ВПЛИВ ПОПЕРЕДНИКІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ОЗИМОЇ

  • Г. П. Жемела
  • С. М. Шакалій
Ключові слова: пшениця м’яка озима, попередники, урожайність, маса 1000 зерен, натура, склоподібність, вміст білку, якість клейковини

Анотація

Наведені дані щодо впливу попередників: чистого
пару, гороху й кукурудзи на силос на врожайність
та якість зерна пшениці м'якої озимої. Виявлено,
що найбільшу врожайність і найкращі показники
якості зерна мала пшениця озима, вирощена після
чистого пару. Найгіршим попередником за даних
умов була кукурудза на силос; після гороху отри-
мано середню врожайність та показники якості
зерна пшениці озимої. Тому важливим резервом
збільшення врожайності зерна пшениці та підви-
щення її якості є науково обґрунтований вибір
попередника.

The data about the influence of such predecessors as a bare fallow,
peas and corn for silage on crop productivity and quality of soft
winter wheat grain have been given. It has been noted that winter
wheat grown after a bare fallow has the greatest crop productivity
and the best grain quality indices. Corn for silage was the worst
predecessor. An average crop productivity and grain quality was
received after peas. Therefore, an important reserve of crop
productivity increasing and its quality are scientifically justified
choice of predecessor.

Опубліковано
2012-09-27
Як цитувати
Жемела, Г. П., & Шакалій, С. М. (2012). ВПЛИВ ПОПЕРЕДНИКІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ. Scientific Progress & Innovations, (3), 20-22. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.03.03
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>