ВПЛИВ ФЕНОЛІВ НА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ

  • А. В. Баган
Ключові слова: пшениця озима, феноли, якість зерна, натура, склоподібність, вміст білка, вміст клейковини, якість клейковини

Анотація

Досліджено 118 сортів пшениці м’якої озимої різ-
ного географічного походження за показниками
якості зерна. Методом фенольного тесту поділе-
но сорти на групи за забарвленням зернівки. Вста-
новлено рівень прояву показників якості зерна у
сортів пшениці озимої за групами фенольного те-
сту. Виділено сорти п’ятої групи із кращою якіс-
тю зерна. Виявлено, що сорти пшениці озимої
Левада, Золотоколоса, Ремеслівна, Харус є цінним
джерелом для отримання високоякісного селекцій-
ного матеріалу за даними ознаками.

118 soft winter wheat varieties of different geographical origin are
analyzed by grain quality indices. The varieties are divided into
groups depending on grain coloration with the help of phenolic test.
The level of manifestation of grain quality indices of winter wheat
varieties according to groups of phenolic test is established. The 5th
group varieties with better grain quality are selected. It is
established that winter wheat varieties Levada, Zolotokolosa,
Remeslivna, Harus are valuable sources for getting selecting
material of high quality.

Опубліковано
2012-09-27
Як цитувати
Баган, А. В. (2012). ВПЛИВ ФЕНОЛІВ НА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ. Scientific Progress & Innovations, (3), 81-82. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.03.16
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають