Формування продуктивності та якості зерна гібридів кукурудзи залежно від попередника

  • А. В. Баган
Ключові слова: кукурудза, гібрид, попередник, маса качана, маса зерна з качана, маса 1000 зерен, вміст білка, урожайність

Анотація

Досліджено елементи продуктивності, рівень урожайності та показники якості зерна гібридів кукурудзи ТОВ «Монсанто» залежно від попередника у виробничих умовах Полтавської області. Вивчено вплив пшениці озимої та гороху на формування маси качана, маси зерна з качана, показник урожайності, маси 1000 зерен та вміст білка у досліджуваних гібридів. Виділено кращий попередник – горох та рекомендовано для вирощування кращі гібриди кукурудзи за господарсько-цінними ознаками.

The elements of the productivity, level of the productivity and indexes of quality of grain of corn hybrids of LTD «Monsanto» depending on a predecessor in the production terms of Poltava area are researched. Influence of winter wheat and pea on forming of head mass, grain mass from a stalk, productivity index, 1000 grains mass and albumen maintenance at the researched hybrids is studied. The best predecessor was selected. It is a pea. The best hybrids of corn (after economic-valuable signs) are made to order for growing.

Опубліковано
2015-12-31
Як цитувати
Баган, А. В. (2015). Формування продуктивності та якості зерна гібридів кукурудзи залежно від попередника. Scientific Progress & Innovations, (4), 32-35. https://doi.org/10.31210/visnyk2015.04.07
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають