Мікробіологічний контроль м'ясних та м'ясорослинних консервів

  • О. С. Гавриленко
  • О. А. Хоміцька
  • О. В. Загорулько
Ключові слова: м'ясо, м'ясорослинні консерви, якість, безпечність, мікроорганізми, невідповідність

Анотація

У статті наведено результати досліджень якості 22-х зразків м'ясних  та м'ясорослинних консервів  українських виробників за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Проаналізовано показники якості  та безпечності консервів, що реалізуються в торговій мережі по  Україні. За результатами проведених досліджень встановлено невідповідності згідно з діючими стандартами за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, що свідчить про порушення  на  етапах виробництва дослідних зразків  консервів українських підприємств-виробників.

The article presents the results of research on the quality of 22 samples of meat and meat-plant canned products of Ukrainian manufacturers by organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators. The indicators of quality and safety of canned food, sold in the trade network in Ukraine, are analyzed. According to the results of the conducted studies, inconsistencies have been established according to the current standards for organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators, which indicates violations at the stages of production of pre-production canned food of Ukrainian manufacturing enterprises.

Опубліковано
2017-12-28
Як цитувати
Гавриленко, О. С., Хоміцька, О. А., & Загорулько, О. В. (2017). Мікробіологічний контроль м’ясних та м’ясорослинних консервів. Scientific Progress & Innovations, (4), 81-84. https://doi.org/10.31210/visnyk2017.04.16
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають