Відповідність м'ясних та м'ясорослинних консервів вимогам національних стандартів України

  • О. С. Гавриленко
  • О. А. Хоміцька
  • О. В. Липовець
Ключові слова: м'ясо, м'ясорослинні консерви, якість, безпечність, мікроорганізми, невідповідність

Анотація

У статті наведено результати досліджень 22-х зразків м'ясних та м'ясорослинних консервів українських виробників за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Проаналізовано показники якості та безпечності консервів, що реалізуються в торговій мережі по Україні. За результатами проведених досліджень встановлені невідповідності дослідних зразків консервів українських підприємств-виробників вимогам стандартів за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, що свідчить про те, що м'ясо, закладене в банки було нижчого ґатунку і не зовсім якісним, а також мають місце порушення на етапах технологічних операцій виробництва та стерилізації.

The results of study of 22 samples of canned meat of Ukrainian producers by organoleptic, physical-chemical and microbiological parameters. According to the results of the studies we found established inconsistencies of experimental samples of canned Ukrainian enterprises-manufacturers of standard requirements for organoleptic, physical, chemical and microbiological parameters, which indicates that the meat placed in the banks was of a lower quality, and there were violations at the stages of production and sterilization.

Опубліковано
2017-12-28
Як цитувати
Гавриленко, О. С., Хоміцька, О. А., & Липовець, О. В. (2017). Відповідність м’ясних та м’ясорослинних консервів вимогам національних стандартів України. Scientific Progress & Innovations, (4), 77-80. https://doi.org/10.31210/visnyk2017.04.15
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають