ЕКСПЕРТНІ ДОСЛІДЖЕННЯ М'ЯСА ТА М'ЯСНИХ ПРОДУКТІВ

Автор(и)

  • О. С. Гавриленко
  • О. А. Хоміцька
  • О. В. Загорулько Український державний науково-дослідний інститут «Ресурс»

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2017.1-2.14

Ключові слова:

м'ясо, ковбасні вироби, якість, безпечність, мікроорганізми, невідповідність

Анотація

У статті наведено результати досліджень якості та безпечності м'яса та ковбасних виробів українських виробників за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Проаналізовано основні показники безпечності продуктів, які реалізуються в торговій мережі. По результатам досліджень встановлено основні причини невідповідності згідно з діючими стандартами – це показник загального мікробіологічного забруднення (МАФАМ) і перевищення кількості бактерій групи кишкових паличок, що свідчить про порушення технологічних режимів та санітарно-гігієнічних вимог виробництва, зберігання, транспортування та реалізації.

The article contains research results of quality and safety of meat and sausages of Ukrainian producers on organoleptic, physical-chemical and microbiological parameters. We analysed basic parameters of safety products that are sold in the trading network. The results studies found the main causes of non-compliance under the current standards – a measure of total microbial contamination (MAFAM) and excess amounts of E. coli bacteria, indicating a violation of technological regimes and hygiene requirements of production, storage, transport and sale.

Опубліковано

2017-06-29

Як цитувати

Гавриленко, О. С., Хоміцька, О. А., & Загорулько, О. В. (2017). ЕКСПЕРТНІ ДОСЛІДЖЕННЯ М’ЯСА ТА М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ. Scientific Progress & Innovations, (1-2), 74–77. https://doi.org/10.31210/visnyk2017.1-2.14

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають