Оцінка впливу мікробіологічних процесів під час зберігання зерна ярої пшениці

Автор(и)

  • О. С. Гавриленко
  • О. А. Хоміцька
  • О. В. Загорулько

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2016.04.05

Ключові слова:

зерно, мікроелементи, ступінь зараження, спороутворюючі мікроорганізми, фунгіцидна дія

Анотація

Вивчено вплив комплексного препарату зі складовими мікроелементного походження на бактерії та культури грибів, виділені з зерна ярої пшениці ДП Новотроїцького елеватора Київської області в період зберігання. Встановлено ефективність фунгіцидної дії препарату, до складу якого входять мікроелементи срібло та мідь у формі органічних солей карбонових кислот, отриманих за допомогою нанотехнологій. Представлено результати досліджень видового складу збудників хвороб зерна озимої пшениці.

The influence of preparation complex with composite microelement origin of the bacteria and fungi cultures,isolated from grains of spring wheat of State Enterprise Novotroitsk elevator in Kyiv region during storage was studied. We established fungicidal effectiveness of the drug, which consists of silver and copper minerals in the form of organic salts of carboxylic acids obtained through nanotechnology. The results of studies of specific pathogens of grain of winter wheat are presented.

Опубліковано

2016-12-29

Як цитувати

Гавриленко, О. С., Хоміцька, О. А., & Загорулько, О. В. (2016). Оцінка впливу мікробіологічних процесів під час зберігання зерна ярої пшениці. Scientific Progress & Innovations, (4), 31–35. https://doi.org/10.31210/visnyk2016.04.05

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають