Якість зерна пшениці м’якої озимої та шляхи її підвищення

  • М. М. Герман
  • М. М. Маренич
Ключові слова: якість зерна, вміст білка, клейковини, маса 1000 зерен, натура

Анотація

За результатами проведених досліджень встанов-
лено, що азотне підживлення на фоні N50P50K50,
N75P75K75 та передпосівна інокуляція насіння ріст-
стимулюючими та біологічно активними речовинами
(«Вимпел» (120 мл/т) і «Аґат-25К» (60 г/т), «Полімі-
ксобактерин» (150 мл/т) та «Діазофіт» (150 мл/т))
сприяють збільшенню маси 1000 зерен, натури, вмі-
сту білка й клейковини. За даними наукового дослі-
дження встановлено найвищий приріст маси 1000
зерен, натури, вмісту білка і клейковини пшениці
м’якої озимої в разі застосування бактеріальних препа-
ратів «Поліміксобактерин» та «Діазофіт» у дозі
150 мл/т.

The analysis has found that nitrogen fertilization on the background of N50P50K50, N75P75K75 and preplant inoculation of seed by growth-stimulating and biologically active substances («Vympel» (120 ml/m) and «Agate-25K» (60 g/t), «Polimiksobakteryn» (150 ml/m ) and «Diazofit» (150 ml/m) help to increase the weight of 1000 grains, nature, protein content and gluten. According to a scientific study found the highest increase in 1000 grain weight, nature, protein content and gluten soft winter wheat in the application of bacterial preparations of «Polimiksobakteryn» and «Diazofit» at a dose of 150 ml/t.

Опубліковано
2013-12-27
Як цитувати
Герман, М. М., & Маренич, М. М. (2013). Якість зерна пшениці м’якої озимої та шляхи її підвищення. Scientific Progress & Innovations, (4), 19-22. https://doi.org/10.31210/visnyk2013.04.04
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>