ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИРОБНИЦТВА ОВОЧІВ ВІДКРИТОГО ҐРУНТУ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.33Ключові слова:
економічна ефективність, інтегральний індекс сукупної ефективності, виробництво овочів відкритого ґрунту, результати діяльності, рентабельність виробництва, прибутокАнотація
Досліджується економічна ефективність вироб-
ництво овочів відкритого ґрунту в сільськогоспо-
дарських підприємствах Черкаської області.
За зведеною статистичною звітністю проведено
аналіз основних економічних показників виробниц-
тва овочів відкритого ґрунту. Із використанням у
розрахунках інтегрального індексу сукупної ефек-
тивності встановлено територіальні відмінності
в ефективності виробництва овочів відкритого
ґрунту. Визначено фактори, що зумовлюють ре-
зультати діяльності; обґрунтовано напрями по-
кращання економічної ефективності виробництва
овочевих культур.
In the article is analyzed the economic efficiency of opened
ground vegetables production in Cherkasy region. Using the
general statistical report the analysis of main economic
indicators of open ground vegetable production was considered.
Territory difference in opened ground vegetables production
with using integral efficiency index was determined. Factors
which show the results of activity and found the ways of
improvement economic efficiency of vegetables production was
also.