УСТОЙЧИВОСТЬ ТОМАТА К ЧЕРНОЙ БАКТЕРИАЛЬНОЙ ПЯТНИСТОСТИ (XANTHOMONAS VESICATORIA DOWSON)

Автор(и)

  • С. А. Лысак
  • З. В. Лысак

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.08

Ключові слова:

черная бактериальная пятнистость, устойчивость, коллекционный материал, томат

Анотація

Наведені результати 2008–2011 років досліджень
із пошуку стійкості вихідного матеріалу томата
проти чорної бактеріальної плямистості. Дослі-
джено 424 колекційних зразка томату різного
еколого-географічного походження. Колекційний
матеріал диференційований за рівнем полігенної
стійкості на природному фоні ураження проти
чорної бактеріальної плямистості (Xanthomonas
vesicatoria Dowson). Виділені до даної хвороби
стійкі зразки й еталони-диференціатори рекомен-
дуються для використання в селекційній роботі
за даною ознакою.

Research of 2008–2011 resistance of tomato original material to
black bacterial blight is considered in the article. Studied of 579
collection samples of a tomato of a different ecological and
geographical origin. The collection material is differentiated on
level of polygene stability to black bacterial blight (Xanthomonas
vesicatoria Dowson). The steady samples allocated to given
illness and standards differentiator are recommended for using in
selection work to the given sign.

Опубліковано

2012-06-28

Як цитувати

Лысак, С. А., & Лысак, З. В. (2012). УСТОЙЧИВОСТЬ ТОМАТА К ЧЕРНОЙ БАКТЕРИАЛЬНОЙ ПЯТНИСТОСТИ (XANTHOMONAS VESICATORIA DOWSON). Scientific Progress & Innovations, (2), 42–46. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.08

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО