Потенціал та економічна ефективність використання рослинних решток сільськогосподарських культур

Автор(и)

  • М. І. Кулик
  • О. М. Пасічніченко

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2016.03.08

Ключові слова:

урожайність, основна продукція, потенціал, рослинні рештки, сільськогосподарські культури

Анотація

Наведено рівень урожайності основної продукції (зерна, насіння) та розраховано потенціал (загальний та енергетичний) рослинних решток сільськогосподарських культур. Подано економічну ефективність виробництва побічної продукції – рослинних решток (соломи та стебел) пшениці озимої, кукурудзи, сорго і соняшнику в умовах фермерського господарства, що засвідчує їхню високу прибутковість та рентабельність у випадку використання як сировини для біопалива.

The article contains the level of productivity of primary products (grain, seeds) and the potential (common and power) of plant crop residues was calculated. The economic efficiency of production by-products – plant remains (straw and stalks) of winter wheat, corn, sorghum and sunflower were presented. The results confirm their high return and profitability as raw materials for biofuel.

Downloads

Опубліковано

2016-09-30

Як цитувати

Кулик, М. І., & Пасічніченко, О. М. (2016). Потенціал та економічна ефективність використання рослинних решток сільськогосподарських культур. Scientific Progress & Innovations, (3), 37–40. https://doi.org/10.31210/visnyk2016.03.08

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2