ВІДГОДІВЕЛЬНІ, ЗАБІЙНІ ТА М’ЯСО-САЛЬНІ ЯКОСТІ СВИНЕЙ РІЗНИХ НАПРЯМІВ ПРОДУКТИВНОСТІ

  • Г. О. Бірта
  • Ю. Г. Бургу
Ключові слова: порода, годівля, утримання, забійні якості, прирости живої маси, морфологгічний склад туш, індекс м’ясності, калорійність

Анотація

В успішній реалізації м’ясної проблеми в країні
важливе значення надавалося і повинно надавати-
ся інтенсифікації галузі свинарства, спрямованої,
передусім, на підвищення фактичної продуктивно-
сті тварин, зниження собівартості та покращан-
ня якості вироблюваної свинини. Серед ефективних
прийомів, що сприяють досягненню високої про-
дуктивності свиней, особливе місце належить
впровадженню науково-обґрунтованої системи роз-
ведення, що базується на максимальному викорис-
танні наявних у кожному регіоні порід, спеціалізо-
ваних типів і ліній, чіткого взаємозв’язку племінних
і товарних господарств, раціонального викорис-
тання явища гетерозису, а також створення
тваринам оптимальних умов годівлі й утримання.

To be succeeded in commercial output of meat in our country
nowadays (and aforetime as well) it is very important to pay
attention to intensification of pig farming industry mainly
pointed at increasing the actual productivity of animals, reducing cost price and improvement of the pork quality. Of all effective techniques that contribute to the high pigs productivity, a
special place belongs to implementation of science-based farming system, which is based on the maximum use of available in
each region breeds, specialized types and lines, precise connection between breeding and commercial farms, the rational usage
of heterosis phenomenon and provision optimal conditions in
animal feeding and keeping as well.

Опубліковано
2012-12-27
Як цитувати
Бірта, Г. О., & Бургу, Ю. Г. (2012). ВІДГОДІВЕЛЬНІ, ЗАБІЙНІ ТА М’ЯСО-САЛЬНІ ЯКОСТІ СВИНЕЙ РІЗНИХ НАПРЯМІВ ПРОДУКТИВНОСТІ. Scientific Progress & Innovations, (4), 49-51. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.04.11
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають