Формування врожаю гливи звичайної за інтенсивного вирощування
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2013.04.06Ключові слова:
субстрат, тіла плодові, урожайність, ефективність використання субстрату, коефіцієнт, товарністьАнотація
Розглядаються особливості виробництва двох
штамів гливи звичайної на субстраті з соломи пше-
ниці, ячменю, гороху. Встановлено особливості пло-
доношення гриба й отримання товарної продукції в
умовах захищеного ґрунту. Визначено, що солому го-
рохову слід використовувати для приготування суб-
страту у разі вирощування гливи звичайної; вказаний
субстрат характеризується швидким настанням фаз
росту й розвитку гриба, збільшується загальна вро-
жайність і покращується товарність продукції.
Peculiarities of two strains of oyster mushroom production on the substrate from wheat, barley, pea and straw are examined. The peculiarities of fungus fruit bearing and getting a marketable production in conditions of protected soil are determined. It is defined that the pea straw should be applied for the preparation of substrate while growing oyster mushroom; the above mentioned substrate is characterized by the rapid onset of the fungus growth and development phases, it provides general yield capacity and improves the marketability of products.
Creative Commons Attribution 4.0 International Licens