БЕЛКОВОСТЬ И СЫРОПРИГОДНОСТЬ МОЛОКА КОРОВ РАЗНЫХ ПОРОД
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.04.17Ключові слова:
белок, аминокислоты, скор, лимитирующие аминокислоты, фракции белка, сыропригодность, молоко, породыАнотація
Викладені матеріали з вивчення білковості та сиро-
придатності молока, отриманого від корів трьох
порід: симентальської, червоно-рябої та чорно-рябої.
До завдань досліджень входило визначення фракцій-
ного (за масовою часткою казеїну та його фракцій,
альбуміну та глобулінів) і амінокислотного складу
білків (співвідношення незамінних і замінних аміноки-
слот, їх скори, визначення лімітуючих амінокислот
білка молока кожної з порід), швидкості згортання
та якості згустку молока, одержаного під дією
сичужного ферменту.
The article describes the materials of study of protein and
cheese making quality of milk from cows of three breeds:
Simmental, Red and White and Black and White. The tasks of
the research was to determine the fractional composition (mass
fraction of casein and its fractions, albumin and globulin) and
amino-acid composition of proteins (the ratio of essential and
nonessential amino acids, their scores, the definition of limiting
amino acids in the protein of milk of each breed), the rate of
coagulation and quality of milk clot formed under the action of
rennet.