Вплив санітарно-гігієнічного стану холодильних камер м’ясопереробних підприємств на безпечність м’ясної сировини за її зберігання
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2013.01.28Ключові слова:
санітарно-гігієнічний стан, м’ясна сировина, якість, безпечність, система НАССРАнотація
Технологічні режими охолодження м’яса в охолоджувальній (t = -1 ºС) та холодильній (t = -12 ºС) камерах не чинять бактеріостатичний вплив на життєдіяльність плісеневих грибів. Найбільша зараженість плісеневими грибами повітряного середовища та штукатурки стін камер (охолоджувальних і холодильних) спостерігалася в їх нижній частині на висоті 0,5 м від підлоги. Дотримання вимог технологічних процесів зберігання м’ясної сировини, якісна дезінфекція забезпечать задовільний санітарно-гігієнічний стан охолоджувальних та холодильних камер.
Technological modes of meat cooling in the cooling (t = -1 ºC) and cold (t = -12 ºC) cells do not have a bacteriostatic effect on the life of molds. Most fungi contamination of air and plaster walls of the chamber (cooling and refrigeration) was observed in their lower end at a height of 0.5 m above the floor. Compliance with process storage of raw meat, high-quality disinfection provide satisfactory sanitary conditions of cooling and cold storage.