НАУКОВАШКОЛА МОЛОЧНИХ ТЕХНОЛОГІВ І ЇЇ ТВОРЕЦЬ – ПРОФЕСОР М. І. КНИГА

Автор(и)

  • В. С. Тендітник

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2014.02.16

Ключові слова:

раціон, молоко, жир, білок, лактоза, пора року, період лактації, масло, сир

Анотація

Висвітлено окремі результати науково-дослідної
роботи професора Мусія Івановича Книги і його уч-
нів, спрямованої на підвищення молочної продуктив-
ності корів і покращання якості молока й молочних
продуктів. Творець Харківської наукової школи моло-
чних технологів М. І. Книга дійсно справжній видат-
ний ВЧЕНИЙ і безкорисливий ВЧИТЕЛЬ. Разом зі
своїми учнями він вніс значний вклад у розвиток науки
про молочне господарство й технології молока і мо-
лочних продуктів. Він був видатним організатором і
керівником одного з провідних сільськогосподарських
вищих навчальних закладів – Харківського зооветери-
нарного інституту.

Some research job results of Professor Moisey Ivanovich Kniga and his students are performances, to the suckling productivity of cows directed on an increase and improvement of quality of milk and sucklings products. A creator of Kharkov scientific school of sucklings technologists of M. I. Kniga is the indeed real eminent Scientist and unselfish Teacher. Together with his students he brought in a considerable contribution to development of science about a dairying and technology of milk and sucklings products. He was a eminent  organizer and leader of one of leading agricultural institutes of higher – Kharkov Zoological and Veterinary Institute.

Опубліковано

2014-06-26

Як цитувати

Тендітник, В. С. (2014). НАУКОВАШКОЛА МОЛОЧНИХ ТЕХНОЛОГІВ І ЇЇ ТВОРЕЦЬ – ПРОФЕСОР М. І. КНИГА. Scientific Progress & Innovations, (2), 91–95. https://doi.org/10.31210/visnyk2014.02.16

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО