ВПЛИВ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ НА СТРУКТУРУ ВИРОБНИЧО-СЕЛЕКЦІЙНОЇ ПІРАМІДИ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2014.02.12Ключові слова:
свинарство, технологічні показники, виробництво свинини, багатоплідність, збереженість приплоду, продуктивність, рентабельність, прибутковістьАнотація
Галузь свинарства завжди потребує посиленої
уваги як виробників продукції свинарства, служби
ветеринарної медицини, так і державних структур,
які контролюють стан справ і надають державну
підтримку виробникам продукції у вигляді дотацій.
Оскільки свинарство є зоною ризикованого тварин-
ництва, галузь потребує розробки та впровадження
новітніх технологій, засобів і прийомів, які б сприяли
збільшенню багатоплідності, збереженості припло-
ду, підвищенню інтенсивності росту й покращання
відтворювальних якостей свиноматок.
Pig industry always requires the increased attention as producers of pig products, Veterinary Service, and also state structures that monitor the situation and provide the government support to producers in the form of grants. Since the pig breeding is an area of high-risk stock- breeding, the industry needs to develop and implement new technologies, tools and techniques that would help increase multiple pregnancy, the safety of the offspring, the intensity of growth and improving reproductive qualities of sows.