Зимостійкість та продуктивність сортів ячменю озимого залежно від строків сівби та норм висіву

  • І. І. Ярчук
  • В. Ю. Божко
  • О. О. Мороз
Ключові слова: сорти ячменю озимого, строки сівби, норми висіву насіння, морозостійкість, урожайність

Анотація

У статті наводяться результати трьохрічних
польових досліджень з вивчення реакції сортів ячме-
ню озимого на строки сівби та норми висіву в умовах
північного Степу України. Встановлені оптимальні
строки сівби і можливі відхилення строків сівби для
кожного з сортів. Через суттєву ваду ячменю озимо-
го – низьку резистентність до низьких температур,–
значна увага в статті приділяється його зимостій-
кості. Особливості росту, розвитку, формування
зимостійкості та продуктивності розглядаються з
урахуванням гідротермічних умов років проведення
досліджень.

This article presents the results of three-year field studies on the reaction of winter barley varieties for terms of sowing and seed rate in the Northern Steppe of Ukraine. The highest level of development in the autumn period have plants of early sowing. The article is mostly dedicated to the main disadvantage of winter barley – its poor resistance to low temperatures. Particularities of growth, winter-resistance forming and productivity are viewed in the light of hydrothermal conditions of a research year.

Опубліковано
2015-09-25
Як цитувати
Ярчук, І. І., Божко, В. Ю., & Мороз, О. О. (2015). Зимостійкість та продуктивність сортів ячменю озимого залежно від строків сівби та норм висіву. Scientific Progress & Innovations, (3), 54-57. https://doi.org/10.31210/visnyk2015.03.07
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО