Формування врожаю гливи звичайної за інтенсивного вирощування
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2013.04.06Ключові слова:
субстрат, тіла плодові, урожайність, ефективність використання субстрату, коефіцієнт, товарністьАнотація
Розглядаються особливості виробництва двох
штамів гливи звичайної на субстраті з соломи пше-
ниці, ячменю, гороху. Встановлено особливості пло-
доношення гриба й отримання товарної продукції в
умовах захищеного ґрунту. Визначено, що солому го-
рохову слід використовувати для приготування суб-
страту у разі вирощування гливи звичайної; вказаний
субстрат характеризується швидким настанням фаз
росту й розвитку гриба, збільшується загальна вро-
жайність і покращується товарність продукції.
Peculiarities of two strains of oyster mushroom production on the substrate from wheat, barley, pea and straw are examined. The peculiarities of fungus fruit bearing and getting a marketable production in conditions of protected soil are determined. It is defined that the pea straw should be applied for the preparation of substrate while growing oyster mushroom; the above mentioned substrate is characterized by the rapid onset of the fungus growth and development phases, it provides general yield capacity and improves the marketability of products.