Зміна антиокислювального комплексу в плодах груші
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2013.03.11Ключові слова:
плоди груші, антиоксидантні композиції, ферменти, пероксидаза, поліфенол-оксидазаАнотація
Досліджено вплив післязбиральної обробки компо-
зиціями природних антиоксидантів на зміни анти-
окислювального комплексу в плодах груші за три-
валого зберігання. Встановлено, що обробка плодів
антиоксидантними композиціями ґальмує окисно-
відновні процеси й регулює неферментативні та
ферментативні системи антиоксидантного захи-
сту. Водночас зберігається запас тканинних ан-
тиоксидантів, що впливає на збереження плодами
антиоксидантних властивостей. Екзогенне вве-
дення біогенних антиоксидантів фенольного типу
сприяє цим процесам, підтримуючи енерґетичний
запас клітин.
Influence of postharvest treatment by natural antioxidants compositions on the antioxidizing complex changes in pear fruits at the protracted storage was investigated. It is set that antioxidants compositions treatment of pear fruits slows down the oxidation and restoration processes, and regulates the non-enzymatic and enzymatic systems of antioxidants defence. The supply of tissue antioxidants, which influences on maintenance the garden-stuffs of antioxidants properties, is saved at the same time. Exogenous introduction of biogenic antioxidants of phenic character assists these processes, supporting the power supply of cells.