Вплив погодних умов на формування компонентів хімічного складу плодів сливи

  • М. Є. Сердюк
  • Н. А. Гапріндашвілі
  • П. В. Гогунська
Ключові слова: плоди сливи, погодні умови, сухі розчинні речовини, цукри, кислоти, вітамін С

Анотація

Досліджено вплив суми активних температур вище 10 °С, кількості опадів та гідротермічного коефіцієнта (ГТК) на формування сухих розчинних речовин, органічних кислот, цукрів та аскорбінової кислоти плодів сливи. Результати кореляційного аналізу дають можливість стверджувати, що найбільш істотний вплив на формування показників хімічного складу плодів сливи в умовах південного Степу України мають не погодні умови всього веґетаційного періоду, а умови останнього місяця перед збиранням плодів, коли найбільш активно відбувається формування їх якості.

The influence of sum of active temperature which was higher than 10°С, the rainfall`s amount and the hydrothermal coefficient (HTC) on forming of soluble solids, organic acids, sugar and ascorbic acid of plum fruits has been investigated. The results of the correlated analysis give the opportunity to confirm that it`s not the weather of all vegetative period gives the most essential influence on the formation of the rate of plum fruit chemical composition in conditions of the South Steppe of Ukraine, but the weather of the last month before the harvest gives that influence when the most active forming of its quality takes place.

Опубліковано
2013-03-28
Як цитувати
Сердюк, М. Є., Гапріндашвілі, Н. А., & Гогунська, П. В. (2013). Вплив погодних умов на формування компонентів хімічного складу плодів сливи. Scientific Progress & Innovations, (1), 44-48. https://doi.org/10.31210/visnyk2013.01.10
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО