ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ АБРИКОСА ЗАЛЕЖНО ВІД СПОСОБУ ЇХ ОБРОБКИ АНТИОКСИДАНТНОЮ КОМПОЗИЦІЄЮ АКМ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.01.18Ключові слова:
зберігання, дихання, обприскування, занурення, антиоксиданти, плоди абрикосаАнотація
Встановлено, що із досліджених способів обробки
плодів абрикоса найбільш ефективним є обприску-
вання їх розчином антиоксидантної композиції
АКМ перед збиранням, яке сприяє утворенню на
поверхні плоду найбільш однорідної захисної плівки
товщиною 7,0–7,5 мкм та забезпечує рівномірний
розподіл антиоксидантів по їх поверхні. Така об-
робка дозволяє в 1,4–1,5 рази знизити інтенсив-
ність дихання плодів, відсунути на більш пізні
строки настання клімактеричного підйому та, як
наслідок, подовжити термін їх зберігання до 55 діб.
It is established that the studied methods of processing
the apricot fruit is the most effective way to spray the
fruit with a solution of antioxidant compositions AKM
before harvest, which provides forming on the apricots
surface film of uniform thickness, which reduces the respiration intensity of fruits in 1,4-1,5 times.