ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТІЙКОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВШЛЯХОМ ЇХ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ

  • Т. М. Лозинська
  • О. В. Чаговець
Ключові слова: конкурентна стійкість, диверсифікація, тривимірна морфологічна класифікація, вертикальна інтеграція

Анотація

Обґрунтовано актуальність здійснення аналізу
готовності сільськогосподарських підприємств до
диверсифікації з метою підвищення їх конкурентної
стійкості. Виявлено тенденції розвитку сільськогос-
подарського ринку та встановлено спонукальні при-
чини диверсифікації сільськогосподарських підпри-
ємств. Наведено результати застосування методу
тривимірної морфологічної класифікації щодо вияв-
лення стану готовності підприємств до диверсифі-
кації. Охарактеризовано зміст причинно-наслідкових
зв’язків, що виникають унаслідок поєднання госпо-
дарських процесів із різними параметрами. Зверта-
ється увага на суб’єктність сільськогосподарських
підприємств у процесі диверсифікації.

The topicality of the analysis of readiness to diversify agricultural enterprises has been grounded to improve their competitive sustainability. Tendencies of development of agricultural market have been explored and motives for diversification of agricultural enterprises have been established. The results of applying the method of three-dimensional morphological classification have been showed to identify the state of readiness of enterprises to diversify. The content of causal relationships resulting from the combination of business processes with different parameters has been characterized. Attention is paid to the subjectivity of the agricultural enterprises in the process of diversification.

Опубліковано
2014-09-25
Як цитувати
Лозинська, Т. М., & Чаговець, О. В. (2014). ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТІЙКОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВШЛЯХОМ ЇХ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ. Scientific Progress & Innovations, (3), 106-110. https://doi.org/10.31210/visnyk2014.03.22