М'ЯСО-САЛЬНА ПРОДУКТИВНІСТЬ І ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ М'ЯСА СВИНЕЙ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ

Автор(и)

  • Г. В. Баранова

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2014.02.35

Ключові слова:

свині, фізико-хімічні властивості м'яса, м'ясна продуктивність, генотип

Анотація

Статтю присвячено порівняльному вивченню від-
годівельних і м'ясних якостей свиней різного напряму
продуктивності: великої білої породи (універсальної),
породи ландрас та їх помісних нащадків в аналогіч-
них умовах годівлі й утримання. Узагальнено резуль-
тати дослідження м'ясної продуктивності молодня-
ку свиней різних генотипів. Отримано та проаналізо-
вано додаткові дані м'ясо-сальної продуктивності
та фізико-хімічних властивостям м'яса свиней. За
результатами досліджень встановлено позитивну
обумовленість продуктивних якостей свиней залеж-
но від генотипу та проведено теоретичне обґрунту-
вання прогнозування показників продуктивності.

The article is devoted to the comparative study of feeding and meat qualities of sows that belong to different productivity lines: Large White (universal) breed, Landras breed and cross-breed sows in the similar conditions of feeding and keeping. Productivity has been defined based on the feeding, slaughter and carcass traits of young animals of different genotypes during growing and control fattening period. The results of the research prove that sow productive qualities are positively conditioned by the genotype. The best breed combinations of sows that provide heterosis effect in productive qualities have been experimentally determined. Sows of cross-breed genotypes proved to excel the analogous sows of Large White and Landras breed in most productivity indices.

Опубліковано

2014-06-26

Як цитувати

Баранова, Г. В. (2014). М’ЯСО-САЛЬНА ПРОДУКТИВНІСТЬ І ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ М’ЯСА СВИНЕЙ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ. Scientific Progress & Innovations, (2), 169–172. https://doi.org/10.31210/visnyk2014.02.35

Номер

Розділ

СТОРІНКА МОЛОДОГО ВЧЕНОГО