ПЕРСПЕКТИВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТАМИ САДІВНИЦТВА НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • П. В. Кондратенко
  • Л. М. Шевчук

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2012.03.01

Ключові слова:

плоди, харчова цінність, валовий збір, норми споживання, вітамін С

Анотація

Розглянуто проблему збалансованого харчування
українців, зокрема, забезпечення людського органі-
зму важливими харчовими речовинами, що міс-
тяться у плодах та ягодах. На базі Галузевої про-
грами розвитку садівництва України до 2017 року,
запланованого валового збору плодових культур,
проведено його розподіл по використанню, тобто
споживання плодів у свіжому й переробленому
вигляді. Виходячи зі строків достигання та мож-
ливих термінів зберігання плодово-ягідної продук-
ції, розраховано помісячні норми її споживання
одиницею населення, а також обраховано
надходження в людський організм зі згаданою
продукцією вітаміну С.

The problem of balanced nutrition of Ukrainians, in particular,
providing the human organism with the most important nutritive
substances contained in fruits and berries has been examined.
Distribution of the main fruit crops croppage concerning its usage,
e.g. realization fresh and processed fruit has been carried out on the
basis of the perspective programm of the horticulture development
up to 2017. Taking into consideration the terms of the fruits and
berries ripening and their possible storage period the monthly
norms of their consuming by the person have been calculated as
well as the provision of human organism with the vitamin C.

Downloads

Опубліковано

2012-09-27

Як цитувати

Кондратенко, П. В., & Шевчук, Л. М. (2012). ПЕРСПЕКТИВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТАМИ САДІВНИЦТВА НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ. Scientific Progress & Innovations, (3), 7–10. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.03.01

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. РОСЛИННИЦТВО