СТАН РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ Й ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО ДОСЛІДЖЕННЯ

  • Ю. О. Чухліб
Ключові слова: екологізація, органічне виробництво, альтернативне землеробство, біологізація, сертифікація, стандарти, перехідний період

Анотація

Обґрунтована потреба в екологізації сільськогос-
подарського виробництва для сприяння збережен-
ня навколишнього середовища та виробництва
безпечної харчової продукції й сировини. Наведено
визначення поняття «органічне сільське господар-
ство» та зазначені його основні особливості. Про-
ведено огляд літературних джерел щодо стану й
тенденцій розвитку органічного сільськогосподар-
ського виробництва в Україні, зокрема в Полтав-
ській області. Окреслено основну проблематику
дослідження щодо сфери органічного виробництва
в найближчі роки.

Substantiated the necessity of greening agriculture to promote
environmental preservation and production of safe food products and food raw materials. Given the definition of "organic
farming" and described its main features. Review of literature
regarding the status and trends of organic agriculture in
Ukraine, particularly in the Poltava region. Defined basic problems of research in the organic production sphere in the coming
years.

Опубліковано
2012-06-28
Як цитувати
Чухліб, Ю. О. (2012). СТАН РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ Й ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО ДОСЛІДЖЕННЯ. Scientific Progress & Innovations, (2), 207-211. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.02.41
Розділ
СТОРІНКА МОЛОДОГО ВЧЕНОГО