ОКРЕМІ ФІЗИКО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КОМБІКОРМІВ ТА ЇХ ВИХІДНИХ ІНҐРЕДІЄНТІВ

  • Ю. В. Яценко
Ключові слова: інґредієнти комбікормів, фізико-механічні властивості, абсолютно суха речовина

Анотація

Наведено результати визначення окремих фізико-
механічних властивостей комбікормів та їх вихід-
них інґредієнтів, зокрема щільності абсолютно
сухої речовини пшениці, кукурудзи, ячменю, сої,
макухи, шроту рапсового, висівок, коефіцієнта
внутрішнього тертя та кута природного ухилу.
Досліди показують, що значення абсолютно сухої
речовини (зокрема для різних сортів пшениці) зна-
ходяться в межах 1,35–1,47 г/см3, а на значення
коефіцієнта внутрішнього тертя комбікормів і
кута природного ухилу впливає модуль їх помелу.
При величині модуля помелу комбікорму 2,3 мм
значення коефіцієнта внутрішнього тертя – 0,51,
а кута природного ухилу – 420; при величині модуля
помелу комбікорму 1,76 мм, відповідно, –
0,67 та 430.

This article highlights the experimental research results
on physical characteristics of mixed feeds and original
ingredients after mechanical treatment. Absolute dry
matter (DM) density was tested in wheat, corn, barley,
soy-bean, cake, rape seed meal and bran. Inner friction
coefficient and repose angle were computed. The
experiment resulted in grinding module impact on inner
friction coefficient and repose angle. Total dry matter
value ranges from 1,35 up to 1,47g/cm³ for the various
wheat sorts in particular. Inner friction coefficient forms
0,51 by 2,3 mm grinding module value and 42° repose
angle for mixed feeds. Inner friction coefficient equals
0,67 and 43° repose angle by 1,76 mm grinding module
value for complete feeds.

Опубліковано
2012-03-29
Як цитувати
Яценко, Ю. В. (2012). ОКРЕМІ ФІЗИКО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КОМБІКОРМІВ ТА ЇХ ВИХІДНИХ ІНҐРЕДІЄНТІВ. Scientific Progress & Innovations, (1), 191-195. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.01.47
Розділ
СТОРІНКА МОЛОДОГО ВЧЕНОГО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають