Порівняння результатів досліджень молока корів із допомогою мастидинової проби та культурального методу на виділення Staphylococcus aureus

  • В. П. Бердник
  • О. В. Тімченко
Ключові слова: коров’яче молоко, золотистий стафілокок, мастидин, токсикози

Анотація

У порівняльному аспекті наведені результати досліджень 85-и проб молока корів із застосуванням мастидинової проби і культурального методу на виділення Staphylococcus aureus. З допомогою мастидинової проби одержали позитивні результати в 20 (23,5 %) випадків, а культурального методу – 34 (40,0 %). Із 41 проби молока об’ємом 10,0 мл ізолювали культури St. aureus у 34 (82,9 %) випадках, 1,0 мл – у 25 (61,0 %) і 0,1 мл – у 22 (53,6 %) випадках. У 13 (65,0 %) із 20 проб молока, які реагували із мастидином, результати обох тестів співпали, в семи (35,0 %) – ні.

In comparative terms the results of researches 85 samples of milk cows using mastydynovoyi samples and cultural method for the selection Staphylococcus aureus. With mastydynovoyi samples obtained positive results in 20 (23.5 %) cases, and cultural methods - 34 (40.0 %). Of the 41 samples of milk volume of 10.0 ml of culture isolated St. aureus in 34 (82.9 %) cases, 1.0 ml – 25 (61.0 %) and 0.1 ml – 22 (53.6 %) cases. In 13 (65.0 %) of 20 samples of milk, which reacted with mastydynom,
the results of both tests coincided, in 7 (35.0 %) – no.

Опубліковано
2013-06-28
Як цитувати
Бердник, В. П., & Тімченко, О. В. (2013). Порівняння результатів досліджень молока корів із допомогою мастидинової проби та культурального методу на виділення Staphylococcus aureus. Scientific Progress & Innovations, (2), 81-83. https://doi.org/10.31210/visnyk2013.02.21

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають