СТРУКТУРА І ПОЖИВНІСТЬ РАЦІОНІВ ДЛЯ ДІЙНИХ КОРІВ ІЗ РІЧНИМ НАДОЄМ МОЛОКА ВІД ШЕСТИ ДО ДЕВ’ЯТИ ТИСЯЧ КІЛОГРАМІВ

Автор(и)

  • І. С. Трончук
  • Т. М. Рак
  • Н. В. Чижанська

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2012.01.25

Ключові слова:

корови, молоко, корми, раціони, структура, годівля, зима, літо

Анотація

Розроблена перспективна фізіологічно та економі-
чно обґрунтована структура раціонів для високо-
продуктивних дійних корів. Проведені авторами
статті дослідження показали, що при високих
добових надоях варто з метою нормального спо-
живання необхідної кількості кормів обмежувати
у раціонах кількість кукурудзяного силосу до
25–30 кг на голову на добу, а концентрованих кор-
мів збільшити до 46–54 % за поживністю. Дано
пропозиції щодо організації повноцінної годівлі
дійних корів протягом року, що гарантує вироб-
ництво високоякісного рентабельного молока.
Рівень інтенсифікації: річні надої молока 6000–
9000 кг; витрати кормів на 1 кг молока –
9–10 МДж обмінної енерґії.

The perspective physiologically and economically proved
structure of diets for highly productive milk cows has
been developed. The research carried out by authors has
shown that at high daily milk productivity it is necessary
to limit a dose of a corn silo to 25-30 kg per a head for a
day, and to increase the concentrated forages by 46-54 %
on nutritiousness with the aim of normal consumption of
demanded quantity of forages in diets. Offers concerning
the organisation of high-grade feeding of milk cows
throughout a year that guarantees manufacture of highquality
profitable milk are given. Intensification level:
annual milk productivity 6000-9000 kg; expenses of
forages on 1 kg of milk - 9-10 МJ of exchange energy.

Downloads

Опубліковано

2012-03-29

Як цитувати

Трончук, І. С., Рак, Т. М., & Чижанська, Н. В. (2012). СТРУКТУРА І ПОЖИВНІСТЬ РАЦІОНІВ ДЛЯ ДІЙНИХ КОРІВ ІЗ РІЧНИМ НАДОЄМ МОЛОКА ВІД ШЕСТИ ДО ДЕВ’ЯТИ ТИСЯЧ КІЛОГРАМІВ. Scientific Progress & Innovations, (1), 107–111. https://doi.org/10.31210/visnyk2012.01.25

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО