ЛЕЖКІСТЬ ПЛОДІВ БАКЛАЖАНА ЗАЛЕЖНО ВІД УМОВ ЗБЕРІГАННЯ
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2012.01.17Ключові слова:
плоди баклажана, сортотипи, підвид, зберігання, упаковка, умовиАнотація
Наведено результати досліджень щодо лежкості
плодів баклажана різних підвидів та сортотипів,
що зберігалися в різних умовах і видах упаковки.
Виявлено умови зберігання баклажана, що забезпе-
чують найменші природні втрати маси плодів та
більший вихід стандартної продукції. Вивчено
вплив способів зберігання плодів баклажана різних
підвидів та сортотипів на їх хімічний склад після
кожного терміну зберігання. Доведено ефектив-
ність використання різних видів упаковки та умов
зберігання для конкретного дослідного сорту.
The brought results over of safety garden-stuffs of eggplant
of different subspecies’s and type of sort, that kept
under various conditions and types of container. Found
out the optimal terms of storage of egg-plant with the
minimum natural losses of mass of garden-stuffs and to
the greater standard product output. Ways of storage of
fruits of an eggplant of different subspecies and type of
sort, and their influence on a chemical compound after
each period of storage are studied. Efficiency of use of
different kinds of packing and storage conditions for a
concrete investigated grade is proved.