Перспективи використання треоніну в годівлі племінних курей вітчизняної селекції
DOI:
https://doi.org/10.31210/visnyk2013.03.41Ключові слова:
комбікорм, треонін, племінні кури, відтворювальні якості, амінокислотиАнотація
Введення в пшенично-кукурудзяно-соєвий комбі-
корм у період вирощування ремонтного молодняку
(18–23 тижні) і утримання племінних курей (24–51
тиждень) L-треоніну до рівня 0,60 і 0,63 % досто-
вірно збільшує: живу масу – на 5,4 %, яйценос-
ність – на 5,5 %, заплідненість яєць – на 1,1 %,
вивід курчат – на 2,4 %, кількість інкубаційних
яєць – на 6,7 % і зменшує витрати корму на 10
інкубаційних яєць на 6,6 %. У разі використання
понад норму треоніну для племінних курей в яйці
підвищилась як сума амінокислот (замінних і неза-
мінних), так і концентрація треоніну – на 6,4 і
12,1 %, по відношенню до контролю, що поглиблює
положення про виробництво продуктів харчування
з функціональними властивостями.
Introduction to the wheat-corn-soybean feed during rearing (18–23 weeks) and the maintenance of breeding chickens (24–51 weeks) L-threonine to the level of 0.60 and 0.63% significantly increased body weight – 5, 4%, egg production – by 5.5%, the fertilized eggs – by 1.1%, the birth of chickens – by 2.4%, the number of hatching eggs – by 6.7% and reduces the cost of feed for 10 hatching eggs by 6.6