Технологія інкубації гусячих яєць в умовах Миргородського приватного орендного сільськогосподарського інкубаторно-птахівничого підприємства

  • Д. В. Ломако
Ключові слова: порода, батьківське стадо, температурний режим інкубації, заплідненість яєць, виводимість яєць, добовий молодняк

Анотація

Проведено аналіз впливу різних температурних режимів інкубації гусячих яєць на виводимість та якість добового молодняку в умовах Миргородського інкубаторно-птахівничого підприємства. Встановлено, що інкубація гусячих яєць великих розмірів із застосуванням традиційного температурного режиму інкубації призводить до зниження їх виводимості і  якості гусенят. У зв'язку з цим виникає необхідність переглянути використання традиційних, стабільних режимів інкубації гусячих яєць, особливо це стосується племінних господарств, таких як назване. Оскільки з великих за розміром яєць за диференційованого режиму інкубації вилуплюються, як правило, крупніші гусенята, які краще ростуть та розвиваються та  їх можна використовувати для ремонту стада.

Таким чином, на нашу думку, це буде сприяти селекційній роботі спрямованої на підвищення м’ясних якостей у гусей великої сірої породи. В цілому застосування диференційованого температурного режиму інкубації дає змогу підвищити виводимість гусячих яєць на 7–8 відсотків, а також підвищує якість одержаного добового молодняку.

The analysis of influencing of different temperature conditions of incubation of goose eggs is conducted on hatchability and quality of day's youth in the conditions of the Myrgorod poultry incubatory-farming enterprise. It is set that incubation of goose eggs of large size with application of traditional temperature condition of incubation results the decline of their hatchability and  qualities of goslings. In this connection there is a necessity to revise the use of the traditional, stable modes of incubation of goose eggs, especially it touches pedigree  economies, such as mentioned. As from large sized eggs at the differentiated mode of incubation bigger goslings hatched which better grow and develop and  they can be used for repair of herd, as a rule.

Thus, in our opinion, it will be contributed in selection work which directed on the increase of meat qualities for the geese of large grey breed. On the whole application of the differentiated temperature condition of incubation enables to promote hatchability of goose eggs on 7–8 percents, and also promotes quality of got day's youth.

Опубліковано
2015-12-31
Як цитувати
Ломако, Д. В. (2015). Технологія інкубації гусячих яєць в умовах Миргородського приватного орендного сільськогосподарського інкубаторно-птахівничого підприємства. Scientific Progress & Innovations, (4), 44-46. https://doi.org/10.31210/visnyk2015.04.10
Розділ
СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО