Морфометрична характеристика ремонтно- маточного стада струмкової форелі, вирощеної в умовах індустріального господарства «Ішхан»

Автор(и)

  • А. І. Кучерук
  • А. І. Мрук
  • Л. Л. Галоян

DOI:

https://doi.org/10.31210/visnyk2017.04.17

Ключові слова:

струмкова форель, індустріальна аквакультура, плідники, маса, довжина тіла, статевий диморфізм

Анотація

У даній роботі проаналізовані морфометричні показники ремонтно-маточного стада струмкової форелі (Salmo trutta m. Fario L.) в індустріальних умовах. Більшість з проаналізованих ознак характеризувалась відносно невисоким ступенем мінливості – коефіцієнт варіації коливався від 3,8 до 13,1 %.

У риб істотно збільшувалася маса тіла, за цим інші пропорції тіла, в цілому, залишалися характерними для струмкової форелі з природних водотоків. За тим у культивованих риб зменшувався горизонтальний діаметр ока та зростала довжина рила, що було наслідком адаптивних змін до специфічних умов вирощування в бассейнах. Проведені дослідження засвідчили відсутність негативних змін в єкстер’єрі струмкової форелі.

In this paper we analyzed the morphometric parameters of the repair broodstock brook trout (Salmo trutta m. Fario L.) under industrial conditions. Most of the analyzed features were characterized by a relatively low degree of variability – the coefficient of variation ranged from 3.8 to 13.1 %.

The fish significantly increased body weight, while the proportions of the body, in general, were characteristic of the brook trout-natural watercourses. In this case, the cultured fish decreased the horizontal diameter of the eye, and the length of the snout increased, which was the result of adaptive changes in the specific conditions of growing in the basins. The carried out investigations showed no negative changes in the exterrug trout.

Опубліковано

2017-12-28

Як цитувати

Кучерук, А. І., Мрук, А. І., & Галоян, Л. Л. (2017). Морфометрична характеристика ремонтно- маточного стада струмкової форелі, вирощеної в умовах індустріального господарства «Ішхан». Scientific Progress & Innovations, (4), 85–88. https://doi.org/10.31210/visnyk2017.04.17

Номер

Розділ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ТВАРИННИЦТВО